четвъртък, 20 юни 2013 г.

Излезе първият ни съвместен роман

С удоволствие мога да обявя излизането от печат на първия роман, който написахме съвместно с Ива - "Да бъде приключение".
~~~~~~~~~~~~~~~
http://goo.gl/tVdNe
~~~~~~~~~~~~~~~
Благодарим на Светлана Дичева за нейното представяне:

Даниел и Елена са млади хора, които разменят мисли и идеи по скайпа, а жаждата им за приключение прераства в съвместното написване на роман за приключенията на техните герои Ева и Александър. Ева и Александър поемат по стръмнините на непознатото, срещат се с интересни хора, със стихиите на природата и със своите страхове, потъват в мистериозния свят на легенди и сказания. В хода на тези перипетии те самите се променят, отношенията и на пишещите романа и на романните герои се развиват. Романът е разчупен не само от редуването на загадъчния сюжет с моменти от интернет общуването между авторите, но и с вмъкването на по-малки истории в по-голямата история. Така мистерията се превръща в матрьошка, отвориш ли я, отдолу се появява втора матрьошка, след това – трета... Българската природа и светоусещане присъстват много силно в романа и смятам, че тъкмо това го прави особено интересен за българската читателска публика, която харесва загадъчни приключенски сюжети от чужди автори. В романа има много любов, светлина, вдъхновение, среща не само между двама души, но и между две души, среща в истинския смисъл на думата. „Да бъде приключение” ни подсказва, че въображението е безгранично, че животът до голяма степен си го изграждаме сами с нашите избори.
~~~~~~~~~~~~~~~

12 коментара:

Kайти каза...

Браво ! Късмет и успех !

Philip Danchev каза...

Благодаря, Кайти :)

Zvetanka Shahanska каза...

Честито!!! Много вдъхновение пожелавам!

Philip Danchev каза...

Благодаря, Цвети и от двама ни :)

Unknown каза...

Поздравления и много успехи на двама ви и на романа в частност! Супер сте! Много ви се радвам! :)

Philip Danchev каза...

Благодаря ти, Соня от двама ни :)

Maria каза...

Поздравления и успех и на двама ви, принце :)

Philip Danchev каза...

Хей, благодаря ти, Мария, радвам се, че си тук :)

Даниела Паскова каза...

Сърдечни поздравления и от мен. Сигурна бях че ще успеете, просто беше въпрос на време. Успех на първия роман...акцентирам на "първия" :) Сещайте се какво имам в предвид. :) Поздрави.

Philip Danchev каза...

Благодарим ти, Дани. Хехех... сещам се, но - въпрос на време ;) А ти взимай пример, пътят е утъпкан :)

Даниела Паскова каза...

Романът е прекрасен. Най- после ми остана време да вляза и да напиша две думи. И въпреки, че го свърших преди дни още ме вълнува спомена. Съпреживях историите и почувствах всяка дума. Прекрасно приключение. Аплодисменти. ;)

Philip Danchev каза...

Значи ни бива за организатори на приключения :) Сега не ни остава нищо друго, освен да организираме следващото, Дани :):):)